Sivut

perjantai 11. toukokuuta 2012

Metsän eläimiä ja Ötökkäloruja




Metsän eläimiä kirj. Eppu Nuotio, Tammi 2011
Ötökkäloruja kirj. Pirjo Suvilehto, Tammi 2012
Sarja: Koti ja koulu / Syli (nykyisin Sanoma Pron  Oppi ja ilo -sarjassa)

Minulta kysytään usein kuinka kuvittajan työ alkaa? Saanko valmiin tekstin vai tehdäänkö kuvia ensin? Useimmiten kuvittaja saa valmiin tekstin kustannustoimittajalta. Joskus kirjailija ja kuvittaja miettivät kirjaa yhdessä, ennen sen näyttämistä kustantajalle. Silloin kuvittaja tekee usein muutaman näytekuvan, joiden perusteella yhdessä tekstin kanssa tehdään kustannuspäätös. Mutta nämä kaksi pahvikirjaa lähtivät ajatuksestani ja sain kustantajalta luvan tehdä kuvat ensin ja teksti pyydetiin kirjailijoilta jälkeenpäin.

Halusin tehdä vauvojen luontoaiheisia kirjoja, joissa esiintyisi Suomessa tavattavia villejä eläimiä, eikä vain kotieläimiä tai sitten seeproja ja leijonia. Metsän eläimiä -kirjassa on lumikko, mäyrä, pöllö, tikka, liito-orava, karhu, ilves, hirvi, kettu ja peura. Ötökkäloruissa perhostoukka, perhonen, sittiäinen ja lude, leppäkerttu, hämähäkki, heinäsirkka, hyttynen, kimalainen ja muurahainen.

Molemmat kirjat ovat Tammen oppimateriaalien kustantamia, eli niihin on haluttu pieni pedagoginen lisä. Näissä kirjoissa on kullakin aukeamalla runo ja pieni faktatieto eläimestä. Faktat kirjoitti luokanopettaja ja oppikirjailija Elina Aarnio.

Löysin Metsän eläimiä -kirjan hauskasta paikasta neuleinspiraationa Herkku ja koukku -blogissa!

Osta mm. täältä tai Sanomatalon Kulma-kirjakaupasta.


 

1 kommentti:

  1. What a wonderfull work Karoliina. Good job!

    (le comcombre masqué)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti