Sivut

torstai 3. toukokuuta 2012

Lapsosen lähellä, Lapsosen loruja ja Lapsosen leikit



kirj. Pirjo Suvilehto,

Tammi (nykyisin Sanoma Pron hoidossa) 2010-2011





Tammen oppimateriaalien kustantamaan Koti ja koulu -sarjaan kuuluu 0-2 vuotiaille suunnattuja Syli-kirjoja. Nyt, Tammen oppimateriaalien siirryttyä Sanoma Prolle, nämä, kuten muutkin Koti ja Koulu -sarjan kirjat ovat Sanoma Pron Oppi ja Ilo tuotteiden joukossa.

Lapsosen lähellä ja Lapsosen loruja -kirjoissa on joka aukeamalla runo ja siihen liittyvä vauvan tai taaperon leikittämisohje. Lapsosen lähellä -kirjassa leikit on aivan pienelle pötköttelyikäiselle sopivia, Lapsosen loruissa hiukan isommalle vauvalle. Helsingin Lapsimessuilla leikitin runojen mukaan 5-vuotiasta "lainalasta", joka myös selvästi nautti saamastaan huomiosta ja hellittelyhetkestä. Hänen jälkeensä eteeni köllähti vuoron perään muutama noin kaksivuotias, jotka olisivat mielellään leikkineet lisää ja lisää runoja. Ja kummasti kotona vielä alakoululainenkin pyytää joskus, että tehtäsiin körö körö hummalla kirkkoon -loru (vaikka se ei tietenkään näistä kirjoista olekaan). Loruleikeissä on ihana mahdollisuus todella tiiviiseen ihanaan yhdessäoloon lapsen kanssa. Niissä ollaan naamat vastakkain, toisin kuten tavallisesti lukiessa, jolloin yhdessä katsotaan kuvaa kirjassa. Molemmat ovat hienoja hetkiä.

Lapsosen leikit -kirjassa Pihla-tyttö, Turre-koira ja Roosa-lintu järjestävät vauvayleisölle vauvateatteriesityksen. Esityksessä vauvat saavat kosketella, katsella ja haistella vauvalle jännittäviä asioita. Viimeisellä aukeamalla kerrotaan vanhemmille (tai lasten kanssa työskenteleville) vauvateatterista.

Ai, tosiaan, Lapsosen lähellä oli seitsemän Rudolf Koivu -palkintofinalistin joukossa 2011. Näistä kolmesta vauvojen ja taaperoiden pahvikirjasta on tulossa käännös hollanniksi.

Osta mm täältä tai Sanomatalon Kulma-kirjakaupasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti