Sivut

lauantai 12. tammikuuta 2013

Toivon talvi


kirj. Katri Tapola

Tammi 2013

Seitsenvuotiaani kiukkusi. Keksin hyvän ratkaisun, aloin kertoa hänelle tulevan kirjan tarinaa: Toivon talvi. Kiukku unohtui ja  kun tarina loppui, nyt hyväntuulinen poika pyysi: kerro vielä! Noin viidennen kerran jälkeen tutkimme netistä mitä muita kirjoja Katri Tapola on kirjoittanut ja poikani hihkui: tuo oli eskarissa (Maunon maja), kylläpä se Tapri Kipola kirjoittaa hienoja kirjoja!

Toivon talvi on ihan pienimmille tarkoitettu tarinallinen pahvisivuinen kirja. Usein ihan pienten kirjoissa ei juurikaan ole tarinaa, eikä kaikissa tarvitse ollakaan. Muistan kuitenkin kuinka paljon käyttöä oli juuri tuollaisilla tarinallisilla kirjoilla. Niitä voi katsoa kuvia tutkien, sanoja oppien tai sitten rauhallisempana hetkenä lukien tarinan ja siitä jutellen, muistellen oman päivänsä tapahtumia.

Minulle Toivon talvesta välittyi ihana lapsen ja äidin yhdessäolo, pysähtyminen tärkeisiin yhteisiin hetkiin. Sitä haluasin kuvissakin korostaa, en niinkään arjen hulinaa tai sotkua. Hyvää oloa ja rauhaa.

Arvostelu Ilkassa
Lastenkirjahyllyssä  
ja Sinisellä keskitiellä.


Toivon talven voi omakseen hankkia täältä.

2 kommenttia:

  1. Hei! Haluaisin ostaa Toivon talven kummipojalleni 1-vuotislahjaksi annettavaksi yhdessä aurallisen kuormurin kanssa. Valitettavasti kirjakaupoista ja divareista ei nyt tunnu tärppäävän. Käännyn teidän tekijöiden puoleen toivossani, että yksi kirja maailmalta voisi vielä löytää luokseni. Pystyisittekö auttamaan? Vastauksesta kiitollinen lukija.

    VastaaPoista
  2. Hei, laitatko minulle sähköpostia niin katsotaan! etnimi.sukunimi at kolumbus.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti