Sivut

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Telma ja kuiskausten koulu





kirj. Mila Teräs, Otava 2012

Telma-sarjan kolmas kirja.


Telman kolmannessa osassa kuullaan uusista henkilöistä, Telman koulukavereista. Kaverisuhteet ovat välillä kovin mutkikkaita ja harmittavia. Koulussa päätetään järjestää kirpputori. Telma ja Eetu keräävät tavaroita myytäväksi naapureiltaan ja myös Salaisuuksien saari -kirjasta tutulta Tyrskyluodolta. Ja koska kirpparitavaroiden antajina on muiden muassa taikuri, mummeli, noita, tähtiinkatsoja ja tangokuningatar alkavat tarinat ja seikkailut versoa. Ihanaa piirettävää olivat esimerkiksi lasten naamiaispuvut: Telma tietysti tulevaisuuden ammattinsa puvussa, presidenttinä.

Telma- kirjoja on käännetty saksaksi jo kaksi ja niistä kuuluu todella hyvää palautetta. Arvosteluja lehdissä ja blogikirjoituksia on useita. Hyvä Telma!

Rouva Huun arvio kirjasta Lastenkirjahyllyssä.

Osta kirja mm. täältä.
Telma sarjan ensimmäinen ja toinen osa ovat loppuunmyytyjä. Toivottavasti niistä tulee uusi painos.

5 kommenttia:

  1. Minusta telma nimi on kiva. Se on lyhyt ja hauska ja se sopii hänelle hyvin.




    VastaaPoista
  2. Hei Börje! Olisipa hauska jos Mila kertoisi minkälaisten nimiehdokkaiden joukosta tuo Telma valikoitui. Piirtämistä ensimmäistä osaa varten aloitin niin, että tytöllä oli vielä toinen nimi, kieltämättä hiukan vaikeammin luettava.

    Telma kirjojen kieli on muutenkin yksinkertaista ja sopivaa aloittelevankin lukijan tutkittavaksi. Kieli on myös todella kaunista, sitä kielen helppouteen ei kiinnitä lainaan huomiota, vaikka olisi jo hiukan enemmänkin kirjoja lukenut, vaan huomio kiinnityy siihen kauneuteen ja sulavuuteen.

    Yhdessä Telma-kirjoista on tällainen lause:
    Häntä halkoo ilmaa hiljaa. Miltä kuulostaa, Börje?

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos kauniista sanoistasi, Karoliina!

    Sinä olet kyllä maailman paras Telma-kuvittaja! Sinä se ymmärrät Telman sielunmaisemaa. :)

    Börje: Kiva saada koirankin kommentti Telman nimestä!

    Aluksi ajattelin pidempää nimeä Omeliina, mutta päädyin kuitenkin ristimään mimmin lyhyellä, modernilla ja kansainvälisellä (kun Telman äiti on Espanjasta) nimellä.

    Mila

    VastaaPoista
  4. Meillä lapset kutsuivat pitkään Telmaa Telma-Omeliinaksi.

    Hoh, kun oppisi kirjoittamaan ilman virheitä... "Lainkaan huomiota" on muuttunut "lainaan huomiota:ksi", kun nuo kirjaimet lähtevät välillä karkuun...Ja sormet kirjoittavat nopeammin kuin ajatukset.

    VastaaPoista
  5. Tuo kuvailemasi ongelma on tällaisen hajamielisen kirjailijan
    jatkuva riesa. Sormet ja pää naputtelevat eri tahtia. Minulla se on niin päin, etteivät sormet meinaa pysyä ajatusten perässä...

    Mila

    VastaaPoista

Lähetä kommentti