Sivut

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Itämeri Treeni

kirj. Reeta Airaksinen ja Elina Aarnio, Sanoma Pro 2012


Treeni-vihot ovat Tammen oppimateriaalien aloittama tehtäväkirjasarja, jotka nykyään kuuluvat Sanoma Pron Oppi ja Ilo -sarjaan.

Itämeri Treenissä tutustutaan Niilo Naurulokin ja Siiri Siiran kanssa Itämeren ja sen rannikoiden erilaisiin kasveihin sekä tutkitaan alueen kasvillisuutta ja eläimistöä. Myös ihmisen toiminnan (usein ikävistä) seurauksista ja Itämeren suojelusta on paljon tietoa, joka kerrotaan suoraan, mutta syyllistämättä.
Yhdeksänvuotiaani oli erityisen innostunut levä- ja rantakasvillisuusvyöhykkeistä. Pari iltakävelyä onkin käyty rantakasvillisuutta tutkien. Ja kurtturuusun kohdalla tulee aina maininta, ettei se ole alunperin Suomen luonnonvarainen kasvi. Entäs, kuinka on, onko vesiherne lihansyöjäkasvi, kun kerran syö eläinplanktonia?

Jokaisella aukeamalla on pieniä tietotekstejä ja (luku- ja kirjoitustaitoa vaativia) tehtäviä, jotka sopivat n. 8 vuoden iästä ylöspäin. Tehtävien tekemiseen auttaa tietotekstien ja kuvien huolellinen tutkiminen. Aukeamien kuvissa esiintyviä lajeja on myös nimetty.

Itämeri-treenin takakannessa on WWF:n pandalogo. Jokaisesta myydystä Itämeri Treenistä menee 10 senttiä WWF:n operaatio merenneidolle

Osta mm. täältä
tai Sanomatalon Kulma-kirjakaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti