Sivut

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Maailman ympäri - puuhaa ja askartelua

kirj. Leena Hietamies

kirjapaja 2012


Tässä kirjassa vinkit leikkeihin ja askarteluihin on jaettu maanosien mukaan. Puuhien inspiraatio on löytynyt erilaisista kultturista ja tavoista. Etulehden kartasta voi tarkistella maanosien sijainnin. Puuhien lomassa on myös pieniä tietoiskuja aiheeseen liittyen.

Aasia-osiossa on mm askarteluvinkit vietnamilaiseen hattuun ja kirsikanoksaan, ja leikkeinä "sumopaini" ja "riisi ja puikot". Australian ja Oseanian luvussa on varmasti monen aikuisen suosikiksi muodostuva koalaleikki. Miksi? Lue kirjasta, niin ymmärrät!












Ystäväni halusi tämän kirjan kesälomaksi 7-ja 9-vuotiaden poikien kanssa. He aikoivat kokeilla yhtä puuhaa tai leikkiä joka päivä. Oma poikani halusi jo kirjan tekovaiheessa kokeilla muutamia askarteluidoita. Helmikanat olivat pitkään todella pinnalla, niitä tehtiin askartelumassasta ja paperille maalaten. Eläinmuseossakin oli helmikanoja, voi ihme!









Jokaisen maanosan alkusivulle olen piirtänyt taustaksi jonkin ko. maanosaan sopivan kuvion ja yhden maanosan eläimen. Kuka tietää mikä eläin on Aasian sivulla?

Osta kirja mm. täältä.





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti