Sivut

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Pullien pulla


 kirj. Eliisa Salminen
 Tammi 2011(yrityskappojen myötä tästä kirjasta huolehtii nykyään Sanoma Pro)

 

Pullien pulla -kirjassa seurataan runomuotoisessa tarinassa kuinka pieni Pulla auttaa ja kannustaa muita leipomaan. Joka aukeamalla on myös helppo leivontaohje, jonka voi yhdessä lapsen kanssa toteuttaa. Alkusivuilla on myös vinkkejä, kuinka ottaa lapsi mukaan leivontahetkeen. Meillä kahdeksanvuotias tulee joskus koulusta kaverin kanssa kotiin: "Me halutaan leipoa!" Tutkitaan yhdessä onko kaikkia aineksia, jos ei niin pojat kipaisevat lähikauppaan hakemaan puuttuvat. Sitten he leipovat yhdessä kirjan ohjeiden mukaan. Uunin käyttöön tarvitaan äidin apua.

Kun leipomoni suljen
ja kadulla kuljen
haistan tuoksun pullan,
tai kääretortturullan.
"Sokeria on liian vähän!"
Minun täytyy puuttua tähän!"
Pistän juoksuksi.
Hyppään ikkunalle.
menen sisään,
piiloudun pöydän alle.


Seuraavana aamuna Pulla näkee leipomossaan kovin hymyilevän isän, jonka pullat onnistuivat mainiosti...

Tammen Koti ja koulu-sarjan ajatuksena oli, että jokaisessa kirjassa on mukana, jos ei kirjoittajana, niin vähintään tarkistajana asiantunteva opettaja. Niinpä Pullien pullassa asiantuntijana oli alavutelainen kotitalousopettaja Anne-Mari Takala. Hän tarkisti kirjan ohjeet ja testaili niitä oppilaittensa kanssa koulussa. Tässä oli hieno tilaisuus oppilaiden päästä mukaan oikean kirjan tekoon. Olisi hauska saada tänne kommentti Anne-Marilta ja oppilailta!

Osta mm täältä
tai  Helsingissä Sanomatalon Kulma-kirjakaupasta.

3 kommenttia:

  1. Yksi upeimmista kokemuksistani koskaan oli saada tehdä kirja Karoliinan ja Anne-Marin kanssa. Tulen aina muistelemaan tätä projektia lämmöllä, sillä opin ja kehityin valtavasti, kun teimme kirjaa yhdessä. Sain hirmuisesti itseluottamusta!

    VastaaPoista
  2. Kirjan ohjeita oli todella mukava ja mielenkiintoista kokeilla,köksäntunteihin tuli mukavaa vaihtelua.-Krista

    VastaaPoista
  3. Projekti oli todella mielenkiintoinen ja toi vaihtelua perus opetustyöhön. Oli ilo saada oppilaat "kympillä" mukaan! Oli hauska huomata kuinka itse katsoin joitakin asioita ehkä liiankin ammattimaisesti kun taas Karoliinalla ja Eliisalla oli erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia leipomisesta.

    Naapurin ekaluokkalainen on ensimmäisinä kesälomapäivinään innostunut Pulla-kirjasta mahdottomasti : hän on leiponut jo neljä leivonnaista aivan yksin ja olen onnekkaasti päässyt kaikkia tuotoksia maistamaan, nam. Ohjeet ovat sopivan yksinkertaisia ja selkeitä itsenäiseenkin leipomiseen. Olemme siis onnistuneet hienosti!

    Anne-Mari T.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti